Vegán gluténmentes paradicsomos tészta Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A frissen készült házi tésztához a lisztkeveréket a csipet sót és a vízet összekeverjük és sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges gyúrás közben még adhatunk hozzá lisztkeveréket. Majd pár percig letakarva pihentetjük és újra átgyúrjuk a tésztát, ezt kétszer ismételjük meg, hogy finom sima tésztát kapjunk. Nylon zacskóba tesszük és 10 percet pihentetjük. A tésztagombócot négy részre vágjuk, meglisztezzük a felületét és tésztagéppel kinyújtjuk több fázisban, majd a tésztagép tagliatelle vágófejével csíkokra vágjuk. Ha nincs tésztagépünk, akkor lisztezett deszkán szép vékonyra kinyújtjuk, majd formázzuk, vagyis csíkokra vágjuk és úgy lesz tagliatellénk vagyis széles metéltünk. Ebből a mennyiségből kb 300 g tészta lesz. Forró lobogó sós vízben pár perc alatt főzzük. Ha nem szeretnénk azonnal felhasználni, akkor meg is száríthatjuk, vagy a legjobb ötlet a lefagyasztás. Az éttermekben is a frissen készült tésztát mélyhűtve tárolják, majd ha szükség van rá, kifőzik és már kész is a frissen készült házi tészta. A paradicsomos mártáshoz az olívaolajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az aprított fokgóhagymát, chilit és megfuttatjuk rajta, majd jöhet a darabolt paradicsom. Felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, friss bazsalikommal. A végén hozzáadjuk a bébi spenótot és a frissen kifőtt tésztát. Parmezán forgáccsal tálaljuk.

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-20 dkg Tündi Free gluténmentes palacsinta, piskóta, sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1 dl víz

-nagy csipet só

Vagy a kész Tündi Free szélesmetélt száraztészta itt vásárolható meg

a paradicsomos szószhoz

-1 doboz darabolt paradicsom

-chili paprika ízlés szerint

-egy marék friss bazsalikom

-2 gerezd fokhagyma

-olívaolaj

-só, frissen őrőlt bors

-1 doboz bébi spenót

-parmezán forgács a tetejére (vegánoknak vegán parmezán)

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.