Zöldspárgás pite Zelleitündi módra

   

Előételnek vagy egy könnyű nyári vacsorának is elkészíthetjük ezt a könnyű spárgás pitét.

Elkészítés módja 

A lisztkeveréket és a vajat összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát és fél órát folpackban állni hagyjuk, majd kinyújtjuk és a sütőformákba nyomkodjuk, vagy egy 26 cm-es piteformába. 190 C fokon 15 percig vakon elősütjük a tésztát. A vak sütés azt jelenti, hogy babot, rizst vagy hasonló nehezéket szórunk a tésztára és úgy sütjük elő a tésztát. Ez azért fontos, mert ha nem tesszük elázna az omlós tészta. Közben a vajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát. A tejet tejszínt, tojást sót, borsot és a reszelt sajtot összekeverjük és a fokhagymás, hagymás alappal összeönjük. A sütőformákba kanalazzuk vagy egy piteformába és kirakjuk a tetejét a zöldspárgákkal, majd 160 C fokon 30-35 percig sütjük.  

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 cs zöldspárga
-3 tojás
-3 dl tejszín
-1,5 dl tej
-só, bors
-2 gerezd fokhagyma
-1 fej hagyma
-5 dkg vaj
-20 dkg sajt plusz parmezán

a tésztához:

-40 dkg csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-20 dkg vaj
-2 tojássárgája
-csipet só
-1 dl hideg víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük