Finom habkönnyű, gyümölcsös pite, amit szinte pár perc alatt elkészíthetünk.
Elkészítés módja A puha vajat habosra keverjük az eritrittel, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és tovább keverjük, habosítjuk. A citrom reszelt héját a tejszínt is hozzáadjuk, végül a sütőporral elkevert lisztkeveréket és a darált mandulát is. A tojások fehérjét keményre verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tésztához. Szögletes kiemelhető pite formába simítjuk, megszórjuk tetszőlegesen a gyümölcsökkel és a mandulaszeletekkel, és 180 C fokos sürőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -20 dkg vaj/bio margarin -10 dkg eritrit -2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -20 dkg Zellei Tündi Csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -10 dkg darált mandula -6 tojás -1 citrom reszelt héja -4 evőkanál tejszín/kókusztejszín -1 cs sütőpora tetejére -erdei vegyes gyümölcsök, szeder, áfonya, málna, ribizli-mandula szeletek |