Gyümölcsös-mandulás pite Zelleitündi módra

   

Finom habkönnyű, gyümölcsös pite, amit szinte pár perc alatt elkészíthetünk.

Elkészítés módja

A puha vajat habosra keverjük az eritrittel, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és tovább keverjük, habosítjuk. A citrom reszelt héját a tejszínt is hozzáadjuk, végül a sütőporral elkevert lisztkeveréket és a darált mandulát is. A tojások fehérjét keményre verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tésztához. Szögletes kiemelhető pite formába simítjuk, megszórjuk tetszőlegesen a gyümölcsökkel és a mandulaszeletekkel, és 180 C fokos sürőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

 Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg vaj/bio margarin
-10 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-20 dkg Zellei Tündi Csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-10 dkg darált mandula
-6 tojás
-1 citrom reszelt héja
-4 evőkanál tejszín/kókusztejszín
-1 cs sütőpora tetejére 
-erdei vegyes gyümölcsök, szeder, áfonya, málna, ribizli-mandula szeletek

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük