Imádom a pogácsát, ráadásul a medvehagymásat. Ez egy nagyon finom és egyszerű recept, nem kell hajtogatni, viszont mégis réteges lesz.
Elkészítés módja A hozzávalókat kimérjük. A tejet meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt a fruktózzal és a két evőkanál lisztkeverékkel (természetesen a kimért mennyiségből), vagyis kovászt készítek. Közben a többi lisztkeveréket és a vajat elmorzsolom, hozzáadom a kétféle túrót a kovászt, majd a sót, és a tejfölben elkevert tojássárgákat. Ha még keménynek érezzük a tésztát nyugodtan tegyünk hozzá még tejfölt, mert inkább lágyabb tésztát kapjunk, mivel a lisztkeverékben sok a rost, így duzzad, ezáltal folyadékot vesz el. Jól kidolgozzuk a tésztát és a vége felé hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott medvehagymát. Kelesztőtálba tesszük kb. fél órára. Amikor megkelt vékonyra kinyújtjuk a tésztát és a sajt több mint felét ráreszeljük és feltekerjük, mint a beiglit. Így is kelesztjük, legalább 1 órát. A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük. A pogácsa tésztát kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a maradék sajttal megszórjuk. Picit pihentetjük majd aranysárgára sütjük.Még langyosan a legfinomabb! Bevásárlólista/hozzávalók -60 dkg Zellei Tündi Csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz -3 dkg élesztő -1,5-2 dl tej -1,5 dl tejföl -2 tojássárgája -1 teáskanál fruktóz -4 teáskanál só -12,5 dkg juhtúró -12,5 dkg tehéntúró -25 dkg vaj -2 nagy marék megvehagyma -20 dkg trappista sajt |