Medvehagymás-sajtos pogácsa Zelleitündi módra

Imádom a pogácsát, ráadásul a medvehagymásat. Ez egy nagyon finom és egyszerű recept, nem kell hajtogatni, viszont mégis réteges lesz.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük. A tejet meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt a fruktózzal és a két evőkanál lisztkeverékkel (természetesen a kimért mennyiségből), vagyis kovászt készítek. Közben a többi lisztkeveréket és a vajat elmorzsolom, hozzáadom a kétféle túrót a kovászt, majd a sót, és a tejfölben elkevert tojássárgákat. Ha  még keménynek érezzük a tésztát nyugodtan tegyünk hozzá még tejfölt, mert inkább lágyabb tésztát kapjunk, mivel a lisztkeverékben sok a rost, így duzzad, ezáltal folyadékot vesz el. Jól kidolgozzuk a tésztát és a vége felé hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott medvehagymát. Kelesztőtálba tesszük kb. fél órára. Amikor megkelt vékonyra kinyújtjuk a tésztát és a sajt több mint felét ráreszeljük és feltekerjük, mint a beiglit. Így is kelesztjük, legalább 1 órát. A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük. A pogácsa tésztát kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a maradék sajttal megszórjuk. Picit pihentetjük majd aranysárgára sütjük.Még langyosan a legfinomabb! 

Bevásárlólista/hozzávalók 
-60 dkg Zellei Tündi Csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-3 dkg élesztő
-1,5-2 dl tej
-1,5 dl tejföl
-2 tojássárgája
-1 teáskanál fruktóz
-4 teáskanál só
-12,5 dkg juhtúró
-12,5 dkg tehéntúró
-25 dkg vaj
-2 nagy marék megvehagyma
-20 dkg trappista sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.