A túrógombóc az egyik kedvenc deszertem, egyszerű, de mégis kevesen tudják jól elkészíteni. A titok a házi túróban rejlik.
Elkészítés módja A túrót áttörjük hozzákeverjük a tojásokat a nyírfacukrot a sót és a mazsolát, végül a tönkölydarát, és egyneműre keverjük. Minimum 1 órát pihentetjük, de a legideálisabb egy éjszakán át a hűtőben pihentetni. Evőkanál segítségével, nedves kézzel gombócokat formálunk, majd forró sós lobogó vízben 7-10 perc alatt készre főzzük. Közben a zsemlemirzsát egy kis vajon világosra pirítjuk és a kifőtt gombócokat meghempergetjük benne. A tejfölt elkeverjük a nyírfacukorral, a vaníliás nyírfacukorral és a túrógombócra csorgatjuk. Bevásárlólista/hozzávalók -50 dkg házi túró -2 egész tojás -csipet só -2 evőkanál nyírfacukor -1 dl teljes kiőrlésű tönkölydara-mazsolaa tetejére -10 dkg zsemlemorzsa (szénhidrátcsökkentett Zellei Tündi baguettből) -vaj -2-3 dl tejföl -nyírfacukor ízlés szerint -vaníliás nyírfacukor |