Túrógombóc tönkölydarával

   

A túrógombóc az egyik kedvenc deszertem, egyszerű, de mégis kevesen tudják jól elkészíteni. A titok a házi túróban rejlik. 

Elkészítés módja

A túrót áttörjük hozzákeverjük a tojásokat a nyírfacukrot a sót és a mazsolát, végül a tönkölydarát, és egyneműre keverjük. Minimum 1 órát pihentetjük, de a legideálisabb egy éjszakán át a hűtőben pihentetni. Evőkanál segítségével, nedves kézzel gombócokat formálunk, majd forró sós lobogó vízben 7-10 perc alatt készre főzzük. Közben a zsemlemirzsát egy kis vajon világosra pirítjuk és a kifőtt gombócokat meghempergetjük benne. A tejfölt elkeverjük a nyírfacukorral, a vaníliás nyírfacukorral és a túrógombócra csorgatjuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-50 dkg házi túró
-2 egész tojás
-csipet só
-2 evőkanál nyírfacukor
-1 dl teljes kiőrlésű tönkölydara-mazsolaa tetejére
-10 dkg zsemlemorzsa (szénhidrátcsökkentett Zellei Tündi baguettből)
-vaj
-2-3 dl tejföl
-nyírfacukor ízlés szerint
-vaníliás nyírfacukor

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük