Habos diótorta Zelleitündi módra

   

Liszt nélkül készült mennyei habos diótorta, ráadásul cukormentes.

Elkészítés módja

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habosra keverjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot. Addig verjük míg fényes nem lesz, aztán egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A darált diót elkeverjük a szódabikarbónával, végül a tojásos habhoz óvatosan hozzáforgatjuk. 2 db 26 cm-es tortaformát kibéleleünk sütőpapírral és két  egyenlő részre osztva, belesimítjuk a tortaformákba a diós masszát. 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, kivesszük a tortaformákból és tortatálra helyezzük az egyik tortalapot. A tejszínhabot felverjük, majd hozzáadjuk a nyírfaporcukrot a vaníliaörleményt és a habfixálót. Rákenjük a tortalapra megszórjuk a málnával, végül rátesszük a másik tortalapot is. 

Bevásárlólista/ hozzávalók

-8 egész tojás
-28 dkg darált dió
-28 dkg nyírfacukor
-2 teáskanál szódabikarbóna
-20 dkg málna
-3 dl tejszín
-1 cs habfixáló
-vaníliaőrlemény
-nyírfaporcukor

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük