Liszt nélkül készült mennyei habos diótorta, ráadásul cukormentes.
Elkészítés módja A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habosra keverjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot. Addig verjük míg fényes nem lesz, aztán egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A darált diót elkeverjük a szódabikarbónával, végül a tojásos habhoz óvatosan hozzáforgatjuk. 2 db 26 cm-es tortaformát kibéleleünk sütőpapírral és két egyenlő részre osztva, belesimítjuk a tortaformákba a diós masszát. 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, kivesszük a tortaformákból és tortatálra helyezzük az egyik tortalapot. A tejszínhabot felverjük, majd hozzáadjuk a nyírfaporcukrot a vaníliaörleményt és a habfixálót. Rákenjük a tortalapra megszórjuk a málnával, végül rátesszük a másik tortalapot is. Bevásárlólista/ hozzávalók -8 egész tojás -28 dkg darált dió -28 dkg nyírfacukor -2 teáskanál szódabikarbóna -20 dkg málna -3 dl tejszín -1 cs habfixáló -vaníliaőrlemény -nyírfaporcukor |