Tiramisu Zelleitündi módra

Igazi olasz klasszikus recept. Nagyon egyszerű, mégis ritkán lehet olyat enni, ami jól van elkészítve.

Elkészítés módja

Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét habosra keverjük, hozzáadjuk az eritritet, majd addig keverjük míg fényes nem lesz. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, amivel szintén habosra keverjük, majd a lisztkeveréket óvatosan hozzáforgatjuk. Egy 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük.A krémhez a mascarponét az édesítővel és a tojások sárgájával habosra keverjük és egy kevés rummal ízesítjük. A fekete kávét rummal, amarettóval, édesítővel és a tejjel elkeverjük. A piskótát felszeleteljük olyan nagyságúra, mint a babapiskóta. Poharakba teszünk egy sort belőlük, jó szorosan egymás mellé. Meglocsoljuk a kávés rumos tejjel, aztán jöhet rá egy sor krém. Meghintjük kakaóporral vagy reszelt csokoládéval, majd következik ismét egy sor piskóta, amit szintén meglocsolunk a kávés keverékkel, végül befedjük a krémmel. Meghintjük kakaóporral vagy csokoládé forgáccsal és pár órára hűtőbe tesszük pihenni, hogy a piskóta felszívja a folyadékot és a krém kicsit megszilárduljon. 

Bevásárlólista/hozzávalóka piskótához

-4 tojás
-4 evőkanál eritrit
-4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

a krémhez

-25 dkg mascarpone
-2 tojássárga
-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 evőkanál rum
-1 teáskanál amaretto
-2 adag espresszo kávé
-1 dl tej
-kakaópor

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.