A toszkán bableves szárzellerrel, paradicsommal és rozmaringgal készül vesebabból. Érdemes kipróbálni, laktató húsmentes fogás.
Elkészítés módja A babot előző este beáztatjuk. Főzés előtt megmossuk, lecsepegtetjük.Lábasban olívaolajat hevítünk és az apróra vágott vöröshagymát, vékonyra szeletelt fokhagymát enyhén megpirítjuk benne.A felkarikázott sárgarépát, angol zellert is hozzáadjuk tovább pirítjuk. Aztán a friss rozmaringot, a passatát, babot és kb. 1 liter zöldségleves alaplét is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha túl sűrű lenne, akkor még tehetünk hozzá egy kis vizet és passatat is.A tésztát külön forró sós lobogó vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük és csak a tálalásnál adjuk a leveshez, hogy ne szívja fel a tészta az összes levesünket.Sózzuk, borsozzuk, reszelt parmezán sajtot szórunk rá. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók -olívaolaj -1 nagyobb vöröshagyma -2-3 gerezd fokhagyma -2-3 szár angol zeller -2 db sárgarépa-friss rozmaring -5 dl passata (Olasz paszírozott paradicsom) -40 dkg vese bab -1 liter zöldségleves vagy húsleves alaplé -10 dkg maceroni tészta -só-bors -frissen reszelt parmezán a tetejére -fokhagymás olívaolajos pirítós |