Hamburger zsemle Zelleitündi módra

   

Készítsétek el kedvenc hamburgeretek zsemléjét adalékmentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót a fruktózt és az eritritolt. A tojást a joghurttal elkeverjük, azt is hozzáadjuk, végül a felolvasztott vajat is. Jól kidolgozzuk a tésztát, aztán kelesztőtálban 1 órát pihentetjük. Ha megkelt a tésztánk, akkor enyhén átgyúrjuk és 5 egyenlő részre osztjuk. A tésztákból gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük egy felvert tojással a tetejüket, végül megszórjuk szezámmaggal. 15 percet pihentetjük, és 190 C fokos sütőben készre sütjük, 20-25 perc alatt. Ha kihűlt tetszés szerint használjuk fel, kedvenc hamburgerünk alapjául. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-40 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-1 teáskanál só
-1 teáskanál fruktóz
-3 dkg eritritol
-2 dkg vaj
-1 tojás + 1 tojás a kenéshez
-2 dkg élesztő
-3-3,5 dl joghurt
-a tetejére szezámmag

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük