Készítsétek el kedvenc hamburgeretek zsemléjét adalékmentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja A lisztkeveréket kimérjük elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót a fruktózt és az eritritolt. A tojást a joghurttal elkeverjük, azt is hozzáadjuk, végül a felolvasztott vajat is. Jól kidolgozzuk a tésztát, aztán kelesztőtálban 1 órát pihentetjük. Ha megkelt a tésztánk, akkor enyhén átgyúrjuk és 5 egyenlő részre osztjuk. A tésztákból gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük egy felvert tojással a tetejüket, végül megszórjuk szezámmaggal. 15 percet pihentetjük, és 190 C fokos sütőben készre sütjük, 20-25 perc alatt. Ha kihűlt tetszés szerint használjuk fel, kedvenc hamburgerünk alapjául. Bevásárlólista/hozzávalók -40 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz -1 teáskanál só -1 teáskanál fruktóz -3 dkg eritritol -2 dkg vaj -1 tojás + 1 tojás a kenéshez -2 dkg élesztő -3-3,5 dl joghurt -a tetejére szezámmag |