Házi készítésű pappardelle tészta Zelleitündi módra

A legfinomabb tészta a házi készítésű. Ha van rá lehetőségünk, szánjunk rá egy kis időt, mert megéri.

Elkészítés módja

A frissen készült házi tésztához a tojásokat a lisztkeverékkel az olívaolajjal és a sóval síma tésztává gyúrjuk. Közben pár percig letakarva pihentetjük és újra átgyúrjuk a tésztát, ezt kétszer ismételjük meg, hogy finom síma tésztát kapjunk. Nylon zacskóba tesszük és 10 percet pihentetjük. A tésztagombócot négy részre vágjuk, meglisztezzük a felületét és tésztagéppel kinyújtjuk több fázisban, majd derelye vágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk. Ha nincs tésztagépünk, akkor lisztezett deszkán szép vékonyra kinyújtjuk, majd formázzuk. Forró lobogó sós vízben 5-7 perc alatt félpuhára al dente-re főzzük. Tetszés szerinti mártással tálaljuk. Ha nem szeretnénk azonnal felhasználni, akkor meg is száríthatjuk, vagy a legjobb ötlet a lefagyasztás. Az éttermekben is a frissen készült tésztát mélyhűtve tárolják, majd ha szükség van rá, kifőzik és már kész is a frissen készült házi tészta.

100g friss tésztában 27,4g CH van.

Hozzávalók/bevásárlólista a tésztához

-4 extra sárga tanyasi tojás

-28 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 teáskanál só

-1 evőkanál olívaolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.