Magában is finom, de inkább különféle sütemények alapjául szolgáló alapanyag a háztartási keksz, ami cukormentes és szénhidrátcsökkentett.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket az eritritollal a szódabikarbónával, a csipet sóval a vaníliaőrleménnyel és a vajjal elmorzsoljuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán közepes vastagságúra nyújtjuk, villával megszúrkáljuk és kiszúróformával formázzuk. Vagy derelyevágóval téglalap alakúra is vághatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 180 C fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt fém dobozba tesszük, amiben sokáig eláll. Vagy azonnal felhasználjuk sütemények készítésére.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-12 dkg eritritol
-6 dkg vaj
-vaníliaőrlemény
-1-1,5 dl tejföl
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 csipet só