Holland almatorta Zelleitündi módra

A legfinomabb almatorta, amit valaha ettem. Családi recept, amit átalakítottam cukormentesre és szénhidrátcsökkentettre.

Elkészítés módja

Az eritritet a vajjal a 2 egész tojással a citrom levével és a reszelt héjával, pici sóval habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Vajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk. 3-4 almát szépen felszeletelve a tetejére helyezünk, megszórjuk egy kis fahéjjal, majd 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 45-50 perc. Ha kivettük a sütőből, akkor még forrón cukormentes baracklekvárral megkenjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg eritrit

-15 dkg vaj

-2 egész tojás

-fél citrom leve és héja

-pici só

-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 teáskanál sütőpor

-3-4 savanykás alma 

a tetejére cukormentes baracklekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.