A legfinomabb almatorta, amit valaha ettem. Családi recept, amit átalakítottam cukormentesre és szénhidrátcsökkentettre.
Elkészítés módja
Az eritritet a vajjal a 2 egész tojással a citrom levével és a reszelt héjával, pici sóval habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Vajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk. 3-4 almát szépen felszeletelve a tetejére helyezünk, megszórjuk egy kis fahéjjal, majd 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 45-50 perc. Ha kivettük a sütőből, akkor még forrón cukormentes baracklekvárral megkenjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg eritrit
-15 dkg vaj
-2 egész tojás
-fél citrom leve és héja
-pici só
-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 teáskanál sütőpor
-3-4 savanykás alma
a tetejére cukormentes baracklekvár