Csodás mutatós és finom fánkok készültek a teljes kiőrlésű szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből.
Elkészítés módja
A tojásokat az eritrittel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tejet végül a száraz hozzávalókat is. Szép símára kikeverjük. A fánk sütőformát kivajazzuk, a tészta masszát habzsákba töltjük, és a formákba nyomjuk, háromnegyedig. 180 C fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűltek a fánkok, akkor az olvasztott étcsokoládé és tejszín keverékébe forgatjuk az egyik oldalát, majd kedvünkre díszíthetjük tovább. Szórhatunk rá kókuszreszeléket, szeletelt mandulát, liofilizált gyümölcsöket, pirított durvára vágott mandulát stb.
Kb. 12-15 darab fánkocska lesz belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék
-4 evőkanál olvasztott vaj/bio margarin
-2 teáskanál sütőpor
-5 evőkanál eritrit
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1,8 dl tej/növényi tej
-2 tojás
-csipet só
a tetejére
-10 dkg cukormentes étcsokoládé
-1 dl tejszín
plusz díszítésnek
-cukormentes fehércsokoládé
-liofilizált gyümölcsök
-szeletelt mandula
-kakaóbab töret
-kókuszreszelék
-pirított durvára vágott mandula