Teljes kiőrlés amerikai fánkok Zelleitündi módra

Csodás mutatós és finom fánkok készültek a teljes kiőrlésű szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből.

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrittel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tejet végül a száraz hozzávalókat is. Szép símára kikeverjük. A fánk sütőformát kivajazzuk, a tészta masszát habzsákba töltjük, és a formákba nyomjuk, háromnegyedig. 180 C fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kihűltek a fánkok, akkor az olvasztott étcsokoládé és tejszín keverékébe forgatjuk az egyik oldalát, majd kedvünkre díszíthetjük tovább. Szórhatunk rá kókuszreszeléket, szeletelt mandulát, liofilizált gyümölcsöket, pirított durvára vágott mandulát stb.

Kb. 12-15 darab fánkocska lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék 

-4 evőkanál olvasztott vaj/bio margarin

-2 teáskanál sütőpor

-5 evőkanál eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1,8 dl tej/növényi tej

-2 tojás

-csipet só

a tetejére

-10 dkg cukormentes étcsokoládé

-1 dl tejszín

plusz díszítésnek

-cukormentes fehércsokoládé

-liofilizált gyümölcsök

-szeletelt mandula

-kakaóbab töret

-kókuszreszelék

-pirított durvára vágott mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.