Húsvéti foszlós kalács Zelleitündi módra

   

Igazán a legfinomabb, ha a Húsvéti kalácsot magunk készítjük el, természetesen cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket elmorzsoljuk az élesztővel, majd a vaj kivételével az összes hozzávalóval együtt lágy tésztává gyúrjuk, végül az olvasztott vajat is hozzáadjuk, azzal is eldolgozzuk. Egy óra alatt konyharuhával letakarva kétszeresére kelesztjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Megsodorjuk, majd megfonjuk, úgy hogy a végeket a kalács alá hajtjuk, és még fél órát kelesztjük. Tojással megkenjük a tetejét és 180 C fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz

-0,9 dl tejszín

-0,9 dl tej

-1 tojás

-1,5 dkg élesztő

-csipet só

-2,5 dkg olvasztott vaj

-1 teáskanál fruktóz

-3 evőkanál nyírfacukor

-2 teáskanál tejföl

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük