Házi készítésű tojáslikőrrel készült ez a különleges kuglóf az ünnepekre.
Elkészítés módja A vajat habosra keverjük az eritrittel, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tojáslikőrt és a tejet. Belereszeljük a citrom és a narancs héját, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztkeveréket is. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor higíthatjuk egy kis tejjel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos masszához.Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük a tésztát, és 180 C fokos sütőben, 40-50 perc alatt tűpróbáig sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -12,5 dkg vaj/bio margarin -10 dkg eritrit -1-2 evőkanál 1:4 édesítő ízlés szerint -4 tojás -1 dl tej/növényi tej -1-1,5 dl házi készítésű cukormentes tojáslikőr -30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -1 cs sütőpor -1 citrom reszelt héja -1 narancs reszelt héja |