Húsvéti kuglóf Zelleitündi módra

Házi készítésű tojáslikőrrel készült ez a különleges kuglóf az ünnepekre.

Elkészítés módja

A vajat habosra keverjük az eritrittel, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tojáslikőrt és a tejet. Belereszeljük a citrom és a narancs héját, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztkeveréket is. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor higíthatjuk egy kis tejjel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos masszához.Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük a tésztát, és 180 C fokos sütőben, 40-50 perc alatt tűpróbáig sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-12,5 dkg vaj/bio margarin
-10 dkg eritrit
-1-2 evőkanál 1:4 édesítő ízlés szerint
-4 tojás
-1 dl tej/növényi tej
-1-1,5 dl házi készítésű cukormentes tojáslikőr
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 cs sütőpor
-1 citrom reszelt héja
-1 narancs reszelt héja 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.