Húsvéti minikuglóf Zelleitündi módra

   

Répatorta mini kuglóf kivitelben, természetesen cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk lassú sugárban az olívaolajat. A narancs levét és reszelt héját is hozzáadjuk. A héjatlan mandulát megpirítjuk, majd a felét ledaráljuk a másik felét a narancs héjával durvára vágjuk az aprítógépben. Kimérjük a száraz anyagokat, majd elkeverjük a reszelt sárgarépával és a fűszerekkel. Végül a tojásos masszához adjuk a száraz anyagokat, jól elkeverjük és szilikonos mini kuglóf formába adagoljuk a masszát és 180 C fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 14-15 db lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-10 dkg pirított héjatlan darált/durvára vágott mandula

-15 dkg eritrit

-2 dl olívaolaj

-4 tojás

-25 dkg sárgarépa

-csipet só

-egy-egy csipet fahéj, őrőlt gyömbér és szerecsendió

-késhegynyi szódabikarbóna

-1 cs sütőpor

-1 narancs héja

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük