Répatorta mini kuglóf kivitelben, természetesen cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk lassú sugárban az olívaolajat. A narancs levét és reszelt héját is hozzáadjuk. A héjatlan mandulát megpirítjuk, majd a felét ledaráljuk a másik felét a narancs héjával durvára vágjuk az aprítógépben. Kimérjük a száraz anyagokat, majd elkeverjük a reszelt sárgarépával és a fűszerekkel. Végül a tojásos masszához adjuk a száraz anyagokat, jól elkeverjük és szilikonos mini kuglóf formába adagoljuk a masszát és 180 C fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 14-15 db lesz belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-10 dkg pirított héjatlan darált/durvára vágott mandula
-15 dkg eritrit
-2 dl olívaolaj
-4 tojás
-25 dkg sárgarépa
-csipet só
-egy-egy csipet fahéj, őrőlt gyömbér és szerecsendió
-késhegynyi szódabikarbóna
-1 cs sütőpor
-1 narancs héja