Tom ka gai csirkével Zelleitündi módra

   

Thai klasszikus leves csirkével.

Elkészítés módja

Az olajat felforrósítjuk és beletessük a curry pasztát. Pár percig pirítjuk. Levesszük a hőt, rádobjuk és megpároljuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, beletesszük a galanga szeleteket, a citromfüvet egészben (amire egy húsklopfolóval rácsapunk, hogy felszabaduljanak az aromái) és a kaffir lime leveleket. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk és 15 percig alacsony hőfokon főzzük, hogy jól átjárják a fűszerek aromái. Ekkor beleöntjük a kókusztejet (fel kell előtte rázni), ekkor már nem forraljuk, különben a kókusztej kicsapódik. Beletesszük a csirkemellcsíkokat és a gombát és kb. 10 percet főzzük, ezalatt mindkettő megfő. A legvégén zöldcitromlével, halszósszal (ez adja a sósságot, külön só nem kell bele!) ízesítjük. Csíkokra vádjuk a californiai paprikákat és azt is beletesszük. Ezek mennyisége abszolút ízlésfüggő,  kb. 1 lime levét, 3-4ek halszószt és 1 ek eritritet használjunk. Ha nem elég ízes, még több halszósz kell bele. Az üvegtésztát leforrázzuk pár percig pihentetjük és a kész leveshez adjuk. A tetejére friss koriandert és felkarikázott újhagymát szórunk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 közepes hagyma aprítva

-1 nagy gerezd fokhagyma, aprítva

-1 citromfű

-3 szelet galanga gyökér (karikázva, hámozatlanul)

-3 kaffir lime levél, csíkokra vágva

-1 cs zöld curry paszta

-2 evőkanál olaj

-1 l húsleves/ húsleves kocka

-4 dl (egy doboz) kókusztej

-1 csirkemellfilé, csíkokra vágva 

-25 dkg gomba, nagy darabokra vágva

-1 cs üvegtészta mungó babból

-1 piros és 1 zöld californiai paprika

-zöldcitromlé, halszósz, 

-eritrit édesítéshez

-tetejére friss koriander, újhagyma

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük