Joghurtos almás-diós lepény Zelleitündi módra

   

Pirított dióval és almával készült joghurtos sütemény.

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, hozzáadjuk a többi nedves hozzávalót majd a citrom reszelt héját, csipet sót, vaníliaőrleményt és a rumot. A lisztkeverékkel a sütőport elkeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül a durvára vágott pirított diót és a kockára vágott almát is hozzákeverjük. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és a tetjére helyezünk néhány magozot meggyet és a maradék dióval meghíntjük a tetejét. 180 C fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 bögre joghurt

-fél bögre eritrit

-2 evőkanál 1:4 édesítő

-1,5 bögre Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-negyed bögre olívaolaj

-csipet só

-1 citrom reszelt héja

-1 teáskanál sütőpor

-2 egész tojás

-egy késhegynyi vaníliaőrlemény

-1 teáskanál rum

-1 alma

-negyed bögre pirított durvára vágott dió

-pár szem magozott meggy a díszítéshez

1 bögre 2 dl

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük