Pirított dióval és almával készült joghurtos sütemény.
Elkészítés módja
A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, hozzáadjuk a többi nedves hozzávalót majd a citrom reszelt héját, csipet sót, vaníliaőrleményt és a rumot. A lisztkeverékkel a sütőport elkeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül a durvára vágott pirított diót és a kockára vágott almát is hozzákeverjük. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és a tetjére helyezünk néhány magozot meggyet és a maradék dióval meghíntjük a tetejét. 180 C fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-1 bögre joghurt
-fél bögre eritrit
-2 evőkanál 1:4 édesítő
-1,5 bögre Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-negyed bögre olívaolaj
-csipet só
-1 citrom reszelt héja
-1 teáskanál sütőpor
-2 egész tojás
-egy késhegynyi vaníliaőrlemény
-1 teáskanál rum
-1 alma
-negyed bögre pirított durvára vágott dió
-pár szem magozott meggy a díszítéshez
1 bögre 2 dl