Mennyei túrótorta linzertészta alappal.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük az eritrittel elkevet tojást és az egészet összegyúrjuk. Kb. fél órára folpackba tekerve a hűtőbe tesszük pihenni.
Addig a túrót habosra keverjük az eritrittel és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Majd jöhet a többi hozzávaló is, végül a felvert tojások fehérjét is óvatosan hozzákeverjük a túrókrémhez.
22 cm-es kapcsos tortaformát kibéleljük a kinyújtott tésztával, úgy hogy pereme legyen, aztán a csodás, habos túrókrémet beleöntjük. 190 C fokra előmelegített sütőben 20 percig majd 180 C fokon még 20-30 percig sütjük. Ha nagyon elkezd barnulni a teteje, tegyünk rá egy alufoliát a vége felé. Megvárjuk míg teljesen kihűl, csak azután szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-8,5 dkg vaj
-5 dkg eritrit
-1 tojás
a túrókrémhez
-50 dkg túró
-5 tojás szétválasztva
-1,5 dl tejszín
-12 dkg eritrit
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-1 citrom reszelt héja
-1 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez