Túrótorta sütve Zelleitündi módra

   

Mennyei túrótorta linzertészta alappal.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük az eritrittel elkevet tojást és az egészet összegyúrjuk. Kb. fél órára folpackba tekerve a hűtőbe tesszük pihenni.

Addig a túrót habosra keverjük az eritrittel és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Majd jöhet a többi hozzávaló is, végül a felvert tojások fehérjét is óvatosan hozzákeverjük a túrókrémhez.

22 cm-es kapcsos tortaformát kibéleljük a kinyújtott tésztával, úgy hogy pereme legyen, aztán a csodás, habos túrókrémet beleöntjük. 190 C fokra előmelegített sütőben 20 percig majd 180 C fokon még 20-30 percig sütjük. Ha nagyon elkezd barnulni a teteje, tegyünk rá egy alufoliát a vége felé. Megvárjuk míg teljesen kihűl, csak azután szeleteljük.  

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-8,5 dkg vaj

-5 dkg eritrit

-1 tojás

a túrókrémhez

-50 dkg túró

-5 tojás szétválasztva

-1,5 dl tejszín

-12 dkg eritrit

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-1 citrom reszelt héja

-1 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük