Kipróbáltam ezt a gyönyörű kuglóf formát, amit édesanyámnak vettem ajándékba.
Elkészítés módja
A tojásokat az édesítőkkel kihabosítjuk, majd az olívaolajjal és az íróval elkeverjük, és hozzáadjuk a villával áttört banánt is. Ízesítjük a vaníliával és a narancshéjjal. Ha szeretnénk tehetünk hozzá egy kis őrőlt fahéjat is. A száraz anyagokat kimérjük és elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk és szépen kikeverjük. Kiolajozott kuglóf formába öntjük és 45-50 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel díszítjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-28 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhiráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-3 érett banán
-3 dkg Tutti eredeti holland kakaópor
-2 teáskanál sütőpor
-1 teáskanál szódabikarbóna
-csipet himalája só
-12 dkg eritrit
-4 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-3 tojás
-170 ml olívaolaj/kókuszolaj
-130 g író (vagy joghurt)
-1 teáskanál vaníliaőrlemény/vaníliakivonat
-reszelt narancshéj