Kakaós-banános kuglóf Zelleitündi módra

   

Kipróbáltam ezt a gyönyörű kuglóf formát, amit édesanyámnak vettem ajándékba.

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel kihabosítjuk, majd az olívaolajjal és az íróval elkeverjük, és hozzáadjuk a villával áttört banánt is. Ízesítjük a vaníliával és a narancshéjjal. Ha szeretnénk tehetünk hozzá egy kis őrőlt fahéjat is. A száraz anyagokat kimérjük és elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk és szépen kikeverjük. Kiolajozott kuglóf formába öntjük és 45-50 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel díszítjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-28 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhiráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-3 érett banán

-3 dkg Tutti eredeti holland kakaópor 

-2 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál szódabikarbóna

-csipet himalája só 

-12 dkg eritrit 

-4 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-3 tojás

-170 ml olívaolaj/kókuszolaj 

-130 g író (vagy joghurt)

-1 teáskanál vaníliaőrlemény/vaníliakivonat

-reszelt narancshéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük