Egyszerűen nagyszerű gyorsan elkészíthető gluténmentes pogácsa.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, végül a tejet a tejföllel és a tojással összekeverjük és ezt is hozzáadjuk, majd téztává gyúrjuk. 30-40 percet letakarva pihentetjük. Ha megkelt a tészta, másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, enyhén lisztezett deszkán. Keresztbe bevágjuk, kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tetejét felvert tojással és 190 C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-7,5 dkg vaj
-1 tk szárított élesztő
-1 tk. sütőpor
-fél tk fruktóz
-0,5 dl langyos tej
-fél tk só
-1 egész tojás
-1 evőkanál tejföl