Pogácsa gluténmentesen Zelleitündi módra

Egyszerűen nagyszerű gyorsan elkészíthető gluténmentes pogácsa.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, végül a tejet a tejföllel és a tojással összekeverjük és ezt is hozzáadjuk, majd téztává gyúrjuk. 30-40 percet letakarva pihentetjük. Ha megkelt a tészta, másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, enyhén lisztezett deszkán. Keresztbe bevágjuk, kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tetejét felvert tojással és 190 C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

-7,5 dkg vaj

-1 tk szárított élesztő

-1 tk. sütőpor

-fél tk fruktóz

-0,5 dl langyos tej

-fél tk só

-1 egész tojás

-1 evőkanál tejföl

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.