Mennyei kakaós zabpelyhes kekszek.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tojást. A száraz hozzávalókat is kimérjük és a vajas keverékhez adjuk. Ha a tésztát kicsit keménynek találjuk, akkor adjunk hozzá egy kis tejet vagy vizet. Dió nagyságú golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd kicsit lelapítjuk a kekszeket. Kb. 20 db lesz belőle. 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Bevásárólista/hozzávalók
-12 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-10 dkg apró szemű zabpehely
-3 dkg Tutti eredeti holland kakaópor
-12,5 dkg vaj
-10 dkg eritrit
-3 dkg négyszeres erősségű édesítő (stevia+eritrit keveréke)
-fél teáskanál szódabikarbóna
-fél teáskanál sütőpor
-csipet hímalája só
-1 teáskanál vaníliakivonat
-1 tojás