Kakaós zabpelyhes kekszek Zelleitündi módra

   

Mennyei kakaós zabpelyhes kekszek.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tojást. A száraz hozzávalókat is kimérjük és a vajas keverékhez adjuk. Ha a tésztát kicsit keménynek találjuk, akkor adjunk hozzá egy kis tejet vagy vizet. Dió nagyságú golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd kicsit lelapítjuk a kekszeket. Kb. 20 db lesz belőle. 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Bevásárólista/hozzávalók

-12 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-10 dkg apró szemű zabpehely

-3 dkg Tutti eredeti holland kakaópor

-12,5 dkg vaj

-10 dkg eritrit

-3 dkg négyszeres erősségű édesítő (stevia+eritrit keveréke)

-fél teáskanál szódabikarbóna

-fél teáskanál sütőpor

-csipet hímalája só

-1 teáskanál vaníliakivonat

-1 tojás

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük