Karácsonyi gyümölcskenyér Zelleitündi módra

   

Finom laza tésztájú gyümölcskenyér, karácsonyi hangulattal.

Elkészítés módja

A puha vajat az eritritol felével habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A maszolát felaprítjuk, a mandulát megpirítjuk, durvára vágjuk, majd a lisztkeverékkel, darált dióval, étcsoki cseppekkel és a kandírozott citrom és narancshéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a darált diót a reszelt citrom és narancshéjat és a szódabikarbónát is, alaposan elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék eritritollal. A vajas részhez óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot, majd apránként elkeverjük benne a szárazanyagokat vagyis a lisztkeverékkel elkevert gyümölcsöket és magokat. Kivajazott gyümölcskenyérformába öntjük a tésztát és 180 C fokos sütőben 40-50 perc alatt tűpróbáig sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-5 dkg darált dió

-5 dkg cukormentes étcsokoládé cseppek 70 %-os

-5 dkg aranymazsola

-2,5 dkg kandírozott narancshéj

-2,5 dkg kandírozott citromhéj

-5 dkg pirított durvára vágott mandula

-1 teáskanál szódabikarbóna

-1 citrom reszelt héja

-1 narancs reszelt héja

-16 dkg vaj

-6 tojás

-15 dkg eritritol

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük