Finom laza tésztájú gyümölcskenyér, karácsonyi hangulattal.
Elkészítés módja
A puha vajat az eritritol felével habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A maszolát felaprítjuk, a mandulát megpirítjuk, durvára vágjuk, majd a lisztkeverékkel, darált dióval, étcsoki cseppekkel és a kandírozott citrom és narancshéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a darált diót a reszelt citrom és narancshéjat és a szódabikarbónát is, alaposan elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék eritritollal. A vajas részhez óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot, majd apránként elkeverjük benne a szárazanyagokat vagyis a lisztkeverékkel elkevert gyümölcsöket és magokat. Kivajazott gyümölcskenyérformába öntjük a tésztát és 180 C fokos sütőben 40-50 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-5 dkg darált dió
-5 dkg cukormentes étcsokoládé cseppek 70 %-os
-5 dkg aranymazsola
-2,5 dkg kandírozott narancshéj
-2,5 dkg kandírozott citromhéj
-5 dkg pirított durvára vágott mandula
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 citrom reszelt héja
-1 narancs reszelt héja
-16 dkg vaj
-6 tojás
-15 dkg eritritol