Egyszerűen nagyszerű és magyaros a kenyérlángos, ráadásul szénhidrátcsökkentett.
Elkészítés módja A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. A megkelt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe téglalap alakúra egyengetjük. Majd megkenjük a tejföllel megszórjuk a felszeletelt bacon szalonnával és a lilahagyma karikákkal, végül sajttal megszórjuk. 220 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Szeleteljük és fogyasztjuk. Hozzávalók/bevásárlólista a tésztához -25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz -1,5-2 dl langyos víz -2 teáskanál só -1,5 dkg friss élesztő -1 teáskanál fruktóz a feltéthez -3 dl tejföl -1 lilahagyma -20 dkg bacon -20 dkg sajt |