Kenyérlángos Zelleitündi módra

   

Egyszerűen nagyszerű és magyaros a kenyérlángos, ráadásul szénhidrátcsökkentett.

Elkészítés módja

A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. A megkelt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe téglalap alakúra egyengetjük. Majd megkenjük a tejföllel megszórjuk a felszeletelt bacon szalonnával és a lilahagyma karikákkal, végül sajttal megszórjuk. 220 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Szeleteljük és fogyasztjuk. 

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz
 -1,5-2 dl langyos víz
-2 teáskanál só
-1,5 dkg friss élesztő
-1 teáskanál fruktóz  

a feltéthez

-3 dl tejföl
-1 lilahagyma
-20 dkg bacon
-20 dkg sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük