Party falatkák az év bármely alkalmára, de akár Szilveszterre is.
Elkészítés módja
Először a majonézt készítjük el. A tojássárgához folyamatos kevergetés közben hozzácsorgatjuk az olívaolajat és már kész is a sűrű, krémes házi majonézünk. A tonhalat lecsepegtetjük, majd villával széttörjük és a majonézzel elkeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt hagymával és a citromlével. Ha esetleg száraznak találjuk, akkor a tonhalból lecsepegtetett olajból önthetünk hozzá.
A tojáskrémhez a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, ha kihűlt megtisztitjuk. A sárgáját kivesszük és elkeverjük a házi készítésű cukormentes majonézzel a vajkrémmel és a többi hozzávalóval. A tojások megfőtt fehérjét aprítógépbe tesszük, majd hozzákeverjük a tojáskrémhez.
A körözötthöz a túrót áttörjük és a többi hozzávalóval együtt krém állagúra keverjük.
Az elkészült krémeket a baguette szeletekre kenjük, szépen tányérra rendezzük és tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-1 db baguette Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékből (a recept itt található)
Tonhalkrém
-1 konzerv tonhal
-1 teáskanál mustár
-1 evőkanál házi készítésű cukormentes majonéz (1 tojássárga 0,5 dl olívaolaj)
-só, bors
-pár csepp citromlé
-1 teáskanál vöröshagyma finomra reszelve
Tojáskrém
-3 keménytojás
-só, bors
-2 evőkanál házi készítésű cukormentes majonéz
-1 teáskanál mustár
-metélőhagyma finomra aprítva
-fél doboz light vajkrém
Kőrözött
-25 dkg sovány túró
-1 tejföl
-1 teáskanál őrőlt pirospaprika
-csipet őrőlt kömény
-só, bors
-1 csokor metélőhagyma finomra aprítva