Szendvics falatkák Zelleitündi módra

Party falatkák az év bármely alkalmára, de akár Szilveszterre is.

Elkészítés módja

Először a majonézt készítjük el. A tojássárgához folyamatos kevergetés közben hozzácsorgatjuk az olívaolajat és már kész is a sűrű, krémes házi majonézünk. A tonhalat lecsepegtetjük, majd villával széttörjük és a majonézzel elkeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt hagymával és a citromlével. Ha esetleg száraznak találjuk, akkor a tonhalból lecsepegtetett  olajból önthetünk hozzá.

A tojáskrémhez a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, ha kihűlt megtisztitjuk. A sárgáját kivesszük és elkeverjük a házi készítésű cukormentes majonézzel a vajkrémmel és a többi hozzávalóval. A tojások megfőtt fehérjét aprítógépbe tesszük, majd hozzákeverjük a tojáskrémhez. 

A körözötthöz a túrót áttörjük és a többi hozzávalóval együtt krém állagúra keverjük.

Az elkészült krémeket a baguette szeletekre kenjük, szépen tányérra rendezzük és tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 db baguette Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékből (a recept itt található)

Tonhalkrém

-1 konzerv tonhal

-1 teáskanál mustár

-1 evőkanál házi készítésű cukormentes majonéz (1 tojássárga 0,5 dl olívaolaj)

-só, bors

-pár csepp citromlé

-1 teáskanál vöröshagyma finomra reszelve

Tojáskrém

-3  keménytojás 

-só, bors

-2 evőkanál házi készítésű cukormentes majonéz

-1 teáskanál mustár

-metélőhagyma finomra aprítva

-fél doboz light vajkrém

Kőrözött 

-25 dkg sovány túró

-1 tejföl

-1 teáskanál őrőlt pirospaprika

-csipet őrőlt kömény

-só, bors

-1 csokor metélőhagyma finomra aprítva

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.