Finom ropogós kekszek készültek kókuszliszttel, zabpehellyel és étcsokoládéval, természetesen szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A kókuszolajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojásokat, majd az összes többi hozzávalót. Ha szükséges annyi vízet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Közepes golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. kb. 40-50 db keksz lesz belőle. Bevásárlólista/hozzávalók -10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményelhez -2 teáskanál szódabikarbóna -csipet himalája só -10 dkg kókuszliszt -20 dkg lágy zabpehely -20 dkg kókuszolaj -14 dkg eritrit -6 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -10 dkg cukormentes étcsokoládé min. 70%-os darabokra vágva -1 teáskanál vanília kivonat -2 tojás -ha szükséges annyi víz hogy összeálljon a tészta |