Kókuszlisztes zabpelyhes kekszek Zelleitündi módra

Finom ropogós kekszek készültek kókuszliszttel, zabpehellyel és étcsokoládéval, természetesen szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A kókuszolajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojásokat, majd az összes többi hozzávalót.  Ha szükséges annyi vízet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Közepes golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. kb. 40-50 db keksz lesz belőle. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményelhez 
-2 teáskanál szódabikarbóna
-csipet himalája só
-10 dkg kókuszliszt
-20 dkg lágy zabpehely 
-20 dkg kókuszolaj
-14 dkg eritrit 
-6 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-10 dkg cukormentes étcsokoládé min. 70%-os darabokra vágva
-1 teáskanál vanília kivonat
-2 tojás
-ha szükséges annyi víz hogy összeálljon a tészta

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.