Spenótos lasagne Zelleitündi módra

   

Mennyei olasz zöldséges tészta szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A tejet feltesszük melegedni, közben a 4 evőkanál lisztkeveréket egy kis hideg tejjel elkeverjük csomómentesre, majd felhigítjuk apránként a meleg tejjel. Folyamatos keverés közben felforraljuk, besűrítjük. Egy hígabb besamell mártást kapunk, amit fűszerezünk sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, és a reszelt sajtokkal. Ha fagyasztott spenótból készítjük, akkor azt kiolvasztjuk, ha frissből akkor egy kis vajon megfuttatjuk.

Az összeállításhoz egy kerámia tálba rétegezzük a hozzávalókat. Az aljára egy kis olívaolajat teszünk, majd a mártással kezdünk. Egy sorban három darab lasagna tésztát rakunk amire ismét mártást teszünk, majd jöhet a spenót. Ezt addig rétegezzük míg el nem fogy. A tetejére mártás és reszelt parmezán kerül.

Ha frissen készült tésztából szeretnénk szénhidrátcsökkentetten készíteni, akkor a tojásokat enyhén felverjük, sózzuk majd a lisztkeveréket hozzáadjuk. Síma tésztává gyúrjuk pár perces pihentetéssel. Finom tapintású, puha tésztát kell kapnunk, amit kinyújthatunk nyújtófával, vagy tésztagéppel. Felvágjuk lasagna nagyságú darabokra és ezzel rétegezzük a spenótos lasagnát.

180 C fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-1/2 doboz lasagne tészta durumlisztből vagy frissen készített tészta Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékből

-1 liter tej/növényi tej

-4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-10 dkg trappista sajt

-5 dkg parmezán sajt plusz a tetejére

-só, bors

-szerecsendió

-20 dkg fagyasztott natur spenót vagy 1 doboz friss bébi spenót

a friss tésztához

-4 egész tojás

-egy nagy csipet só

-28-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük