Mennyei olasz zöldséges tészta szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A tejet feltesszük melegedni, közben a 4 evőkanál lisztkeveréket egy kis hideg tejjel elkeverjük csomómentesre, majd felhigítjuk apránként a meleg tejjel. Folyamatos keverés közben felforraljuk, besűrítjük. Egy hígabb besamell mártást kapunk, amit fűszerezünk sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, és a reszelt sajtokkal. Ha fagyasztott spenótból készítjük, akkor azt kiolvasztjuk, ha frissből akkor egy kis vajon megfuttatjuk.
Az összeállításhoz egy kerámia tálba rétegezzük a hozzávalókat. Az aljára egy kis olívaolajat teszünk, majd a mártással kezdünk. Egy sorban három darab lasagna tésztát rakunk amire ismét mártást teszünk, majd jöhet a spenót. Ezt addig rétegezzük míg el nem fogy. A tetejére mártás és reszelt parmezán kerül.
Ha frissen készült tésztából szeretnénk szénhidrátcsökkentetten készíteni, akkor a tojásokat enyhén felverjük, sózzuk majd a lisztkeveréket hozzáadjuk. Síma tésztává gyúrjuk pár perces pihentetéssel. Finom tapintású, puha tésztát kell kapnunk, amit kinyújthatunk nyújtófával, vagy tésztagéppel. Felvágjuk lasagna nagyságú darabokra és ezzel rétegezzük a spenótos lasagnát.
180 C fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-1/2 doboz lasagne tészta durumlisztből vagy frissen készített tészta Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékből
-1 liter tej/növényi tej
-4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-10 dkg trappista sajt
-5 dkg parmezán sajt plusz a tetejére
-só, bors
-szerecsendió
-20 dkg fagyasztott natur spenót vagy 1 doboz friss bébi spenót
a friss tésztához
-4 egész tojás
-egy nagy csipet só
-28-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez