Zsályás marharagu frissen készült tagliatellével Zelleitündi módra

A bolognai ragu egyszerűsített változata nálam. A lasagna is ebből a raguból készül.

Elkészítés módja

Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát és hozzáadjuk a darált marhahúst. Jól átpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paradicsomlevet és a darabolt paradicsomot is. A friss fűszernövényeket felaprítjuk és belekevrjük a mártásba. Egy kis vízzel felengedjük. Közben elkészítjük a tésztát, addig a ragu ízei is összeérnek. A frissen készült tésztához a tojásokat a liszttel az olívaolajjal és a sóval síma tésztává gyúrjuk. Tésztagéppel kinyújtjuk és tagliatelle tésztára formázzuk. Forró lobogó sós vízben 5-7 perc alatt félpuhára al dente-re főzzük. A ragut végül utánízesítjük, majd a kifőtt tésztával összeforgatjuk, és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a raguhoz

-1 fej vöröshagyma

-4 gerezd fokhagyma

-50 dkg darált marhahús

-só, bors

-olívaolaj

-5 dl passata vagy friss passzírozott paradicsom

-1 doboz olasz darabolt paradicsom

-friss zsálya, rozmaring, bazsalikom

-parmezán sajt

a tésztához

-4 tojás

-28 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-só

-1 evőkanál olívaolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.