A bolognai ragu egyszerűsített változata nálam. A lasagna is ebből a raguból készül.
Elkészítés módja
Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát és hozzáadjuk a darált marhahúst. Jól átpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paradicsomlevet és a darabolt paradicsomot is. A friss fűszernövényeket felaprítjuk és belekevrjük a mártásba. Egy kis vízzel felengedjük. Közben elkészítjük a tésztát, addig a ragu ízei is összeérnek. A frissen készült tésztához a tojásokat a liszttel az olívaolajjal és a sóval síma tésztává gyúrjuk. Tésztagéppel kinyújtjuk és tagliatelle tésztára formázzuk. Forró lobogó sós vízben 5-7 perc alatt félpuhára al dente-re főzzük. A ragut végül utánízesítjük, majd a kifőtt tésztával összeforgatjuk, és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a raguhoz
-1 fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-50 dkg darált marhahús
-só, bors
-olívaolaj
-5 dl passata vagy friss passzírozott paradicsom
-1 doboz olasz darabolt paradicsom
-friss zsálya, rozmaring, bazsalikom
-parmezán sajt
a tésztához
-4 tojás
-28 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-só
-1 evőkanál olívaolaj