Linzer korong Zelleitündi módra

   

Édesanyám fantasztikus linzer korong receptjét készítettem el, szénhidrátcsökkentetten és cukormentesen.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Két cipót formázunk belőle és folpackba csavarva, hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezután kb. fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerinti alakúra formázzuk. 170 C fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt cukormentes lekvárral megkenjük, rátesszük a tetejét és megszórjuk nyírfaporcukorral. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-20 dkg vaj
-1 teáskanál vaníliaőrlemény vagy vaníliás nyírfacukor
-8 dkg nyírfaporcukor
-2 tojássárgája
-késhegynyi szódabikarbóna
-kiskanál rum
-cukormentes baracklekvár vagy eprlekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük