Isteni finom vegetáriánus főfogás vagy esetleg köret is lehet.
Elkészítés módja Először is a sajtmártást készítjük el. Felforraljuk a tejet, majd hozzákeverjük a lisztet, amit egy kis hideg tejjel elkeverünk és besűrítjük vele. Sózzuk, borsozzuk frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtokat és elkeverjük. A cukkiniket, felkarikázzuk és lesózzuk. A felesleges nedvességet papírtörlővel leitatjuk róla, majd kezdhetjük a rétegezést.Egy tűzálló tálba teszünk egy kis sajtmártást, majd a lasagna tésztát egymás mellé helyezzük. Jöhet még egy réteg sajtmártás, aztán a cukkinit rétegezzük, szorosan rakjuk egymás mellé a karikákat. Majd egy réteg lasagne tésztát teszünk rá. Ismét sajtmártást öntünk rá, majd a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és a karikára vágott paradicsomot halmozzuk rá. A befejezésként a maradék cukkinit és sajtmártást és lasagna tésztát rétegezzük felváltva. Végül a sajtot rászórjuk és 180 C-ra előmelegített sütőben legalább 1 óráig sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -4 db zsenge cukkini -1 fej vöröshagyma -2 db paradicsom -lasagna tészta durum vagy tönkölylisztből készült -1 liter tej -4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -só, bors -szerecsendió -15 dkg sajt (eidami vagy trappista) -5 dkg parmezan -5 dkg sajt a tetejére |