Rakott cukkini Zelleitündi módra

Isteni finom vegetáriánus főfogás vagy esetleg köret is lehet.

Elkészítés módja

Először is a sajtmártást készítjük el. Felforraljuk a tejet, majd hozzákeverjük a lisztet, amit egy kis hideg tejjel elkeverünk és besűrítjük vele. Sózzuk, borsozzuk frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtokat és elkeverjük. A cukkiniket, felkarikázzuk és lesózzuk. A felesleges nedvességet papírtörlővel leitatjuk róla, majd kezdhetjük a rétegezést.Egy tűzálló tálba teszünk egy kis sajtmártást, majd a lasagna tésztát egymás mellé helyezzük. Jöhet még egy réteg sajtmártás, aztán a cukkinit rétegezzük, szorosan rakjuk egymás mellé a karikákat. Majd egy réteg lasagne tésztát teszünk rá. Ismét sajtmártást öntünk rá, majd a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és a karikára vágott paradicsomot halmozzuk rá. A befejezésként a maradék cukkinit és sajtmártást és lasagna tésztát rétegezzük felváltva. Végül a sajtot rászórjuk és 180 C-ra előmelegített sütőben legalább 1 óráig sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-4 db zsenge cukkini
-1 fej vöröshagyma
 -2 db paradicsom
 -lasagna tészta durum vagy tönkölylisztből készült
-1 liter tej
-4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-só, bors
-szerecsendió
-15 dkg sajt (eidami vagy trappista)
-5 dkg parmezan
-5 dkg sajt a tetejére 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.