Lúdláb torta Zelleitündi módra

Ez egy habkönnyű lúdláb torta, nem a klasszikus vajas verzió.

Elkészítés módja

A krém elkészítésével kezdjük. A tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk az étcsokoládét és homogénre keverjük, ízesítjük őrőlt vaníliával. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat az eritritollal habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután jöhet az olvasztott étcsokoládé és a víz. A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral és a vajas csokoládés masszához adjuk. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. 22 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 C fokon készre sütjük 30-35 prc alatt.A lehűtött csokis tejszínt másnap sűrű krémmé verjük robotgép segítségével, közben folyamatosan hozzáadjuk a zselatin fixet. A tortaformába visszatesszük a piskótát, meglocsoljuk egy kis rummal, majd rászórjuk a magozott meggyeket. Ezután rásimítjuk a csokikrémet és 2 órára a hűtőbe tesszük. A tortát óvatosan körbevágjuk, levesszük róla a tortaforma oldalát és csokoládéforgáccsal díszítjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-12,5 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 teáskanál sütőpor
-3 evőkanál víz
-3 tojás
-12,5 dkg vaj
-12,5 dkg eritrit a krémhez
-22,5 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os
-5 dl tejszín
-1 cs zselatinfix
-vaníliaőrlemény
-20 dkg magozott meggy
-eitrit ízlés szerint
-rum 

a díszítéshez csokoládé forgács

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.