Ez egy habkönnyű lúdláb torta, nem a klasszikus vajas verzió.
Elkészítés módja A krém elkészítésével kezdjük. A tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk az étcsokoládét és homogénre keverjük, ízesítjük őrőlt vaníliával. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat az eritritollal habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután jöhet az olvasztott étcsokoládé és a víz. A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral és a vajas csokoládés masszához adjuk. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. 22 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 C fokon készre sütjük 30-35 prc alatt.A lehűtött csokis tejszínt másnap sűrű krémmé verjük robotgép segítségével, közben folyamatosan hozzáadjuk a zselatin fixet. A tortaformába visszatesszük a piskótát, meglocsoljuk egy kis rummal, majd rászórjuk a magozott meggyeket. Ezután rásimítjuk a csokikrémet és 2 órára a hűtőbe tesszük. A tortát óvatosan körbevágjuk, levesszük róla a tortaforma oldalát és csokoládéforgáccsal díszítjük. Bevásárlólista/hozzávalók a piskótához -12,5 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os -10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -1 teáskanál sütőpor -3 evőkanál víz -3 tojás -12,5 dkg vaj -12,5 dkg eritrit a krémhez -22,5 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os -5 dl tejszín -1 cs zselatinfix -vaníliaőrlemény -20 dkg magozott meggy -eitrit ízlés szerint -rum a díszítéshez csokoládé forgács |