Mákos kelt tekercsek Zelleitündi módra

   

Élesztő nélkül íróval készültek, dagasztás nélkül, ezek a finom mákos kelt tekercsek.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk az eritritet a sót a sütőport a szódabikarbónát és elkeverjük. Majd hozzáadjuk az író egyharmadát a puha vajat és a tojás sárgáját. Kézzel enyhén átgyúrjuk, hogy összeálljon a tészta. Ha szükség van egy kis folyadékra, akkor adjunk hozzá még írót. Ha összeállt a tészta, akkor dagasztás és pihentetés nélkül, már nyújthatjuk is ki, lisztezett deszkán téglalap alakúra. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott vajjal, és rászórjuk az édesítőkkel összekevert darált mákot. Feltekerjük mint a beiglit és 4-5 cm-es darabokra felvágjuk. Vajazott jénai tálba sorakoztatjuk, enyhén lelapítjuk a tekercseket és 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, míg aranybarnára sülnek.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékek süteményekhez vagy kelt tésztákhoz

-1 tojás sárgája

-1 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál szódabikarbóna

-5 dkg eritrit

-3 dkg vaj

-csípet só

-kb. 1-1,5 dl író

a töltelékhez

-10 dkg darált mák

-7 dkg porrá őrőlt eritrit

-1 evőkanál 1:4 édesítő

-2 dkg olvasztott vaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük