Medvehagymás írós zsemlék Zelleitündi módra

   

Finom zsemlék íróval és medvehagymával.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és az apróra vágott medvehagymát is és jól kidolgozzuk a tésztát, vagyis rugalmas sima tésztává dagasztjuk. 60 percet letakarva vagy kelesztőtálban állni hagyjuk. Ha megkelt a tésztánk, akkor kb. 8 egyenlő részre osztjuk és a kezünkben gomócokat formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15 percet pihentetjük. Mielőtt betesszük a sütőbe bevágjuk a közepüket egy éles késsel vagy pengével. 190 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez vagy kelt tésztákhoz
-2 dkg élesztő
-1 teáskanál hímalája só
-1 késhegynyi fruktóz
-kb. 2dl író
-1 marék medvehagyma

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük