Finom zsemlék íróval és medvehagymával.
Elkészítés módja A lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és az apróra vágott medvehagymát is és jól kidolgozzuk a tésztát, vagyis rugalmas sima tésztává dagasztjuk. 60 percet letakarva vagy kelesztőtálban állni hagyjuk. Ha megkelt a tésztánk, akkor kb. 8 egyenlő részre osztjuk és a kezünkben gomócokat formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15 percet pihentetjük. Mielőtt betesszük a sütőbe bevágjuk a közepüket egy éles késsel vagy pengével. 190 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez vagy kelt tésztákhoz -2 dkg élesztő -1 teáskanál hímalája só -1 késhegynyi fruktóz -kb. 2dl író -1 marék medvehagyma |