Répatortát készítettem tekercs formában, ami sokkal könnyebb verziója a klasszikus répatortának. |
Elkészítés módja
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük és a tojásos keverékhez adjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és azt is óvatosan a keverékhez adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. 180 C fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, még melegen levesszük róla a sütőpapírt, majd ezzel a sütőpapírral együtt feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük, ízesítjük a narancs héjával és egy kis levével, ízlés szerint édesítjük, majd hozzáadjuk a habfixálót és a vaníliaőrleményt is. Kiitekerjük a tésztánkat és rásimítjuk a krém kétharmadát, majd szépen feltekerjük. Kívűlről is bevonjuk a maradék krémmel és ízlés szerint díszítjük sárgarépa csíkokkal és ehető virágokkal.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-4 tojás
-1 teáskanál vaníliakivonat
-10 dkg eritrit
-csipet só
-1 teáskanál sütőpor
-1 teáskanál őrőlt fahéj
-fél teáskanál őrőlt gyömbér
-2 közepes sárgarépa
a krémhez
-2,5 dl tejszín
-fél narancs leve és héja
-1 cs habfixáló
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-1-2 evőkanál porrá őrőlt eritrit