Répatorta tekercs Zelleitündi módra

Répatortát készítettem tekercs formában, ami sokkal könnyebb verziója a klasszikus répatortának. 

Elkészítés módja

A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük és a tojásos keverékhez adjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és azt is óvatosan a keverékhez adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. 180 C fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, még melegen levesszük róla a sütőpapírt, majd ezzel a sütőpapírral együtt feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük, ízesítjük a narancs héjával és egy kis levével, ízlés szerint édesítjük, majd hozzáadjuk a habfixálót és a vaníliaőrleményt is. Kiitekerjük a tésztánkat és rásimítjuk a krém kétharmadát, majd szépen feltekerjük. Kívűlről is bevonjuk a maradék krémmel és ízlés szerint díszítjük sárgarépa csíkokkal és ehető virágokkal.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-4 tojás

-1 teáskanál vaníliakivonat

-10 dkg eritrit

-csipet só

-1 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál őrőlt fahéj

-fél teáskanál őrőlt gyömbér

-2 közepes sárgarépa

a krémhez

-2,5 dl tejszín

-fél narancs leve és héja

-1 cs habfixáló

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-1-2 evőkanál porrá őrőlt eritrit

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.