Itt a málna szezon, így készítsünk belőle jéghideg semifreddot.
Elkészítés módja A tojások sárgáját a nyírfacukorral gőz felett sűrűre és krémesre főzzük, hozzátesszük a vaníliaőrleményt és kihűtjük. Közben a tejszínt habbá verjük. A főzött és kihűlt tojáskrémet és a habbá vert tejszínt óvatosan összeforgatjuk, végül hozzáadjuk a málnát. Hosszúkás sütőformát folpackkal kibélelünk, úgy hogy túllogjon a sütőformán a folpack. Óvatosan beleöntjük a málnás tejszínes krémet, végül ráhatjuk a folpackot. Mélyhűtőbe tesszük és minimum 5 óra hosszat fagyasztjuk vagy egy egész éjszakát.Tálalás előtt kivesszük, állni hagyjuk pár percet, kiborítjuk, eltávolítjuk a folpackot és szeletekre vágjuk. Bevásárlólista/hozzávalók -4 tojássárga-7 dkg nyírfacukor -1 teáskanál vaníliaőrlemény -4 dl tejszín -30 dkg málna |