Málnaszörp Zelleitündi módra

Drága nagyikám receptje alapján készítettem ezt a nyers málnaszörpöt cukormentesen. Gyerekkorom ízét idézi.

Elkészítés módja

A megmosott málnát összetörjük, 3,5 l vizet öntünk rá, amibe 7 dkg  citromsavat és 2 lapos teáskanál tartósítót keverünk. Fedővel letakarjuk, egy napig állni hagyjuk, majd másnap dupla gézen 3,5 kg nyírfacukorra csepegtetjük. A gézben lévő málnát ne nyomkodjuk, várjuk meg, amíg magától lecsepeg, mert csak így lesz átlátszó, kristálytiszta szörpünk. Addig kevergetjük míg a nyírfacukor el nem olvad, majd üvegekbe töltjük és ledugaszoljuk. Ezzel a módszerrel nagyon finom, illatos málnaszörpöt kapunk. 

Bevásárlólista/hozzávalók
-3,5 kg málna
-3,5 l víz
-3,5 kg nyírfacukor
-7 dkg citromsav
-2 teáskanál Na-benzoát tartósító

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.