Mindenmentes almatorta, cukor nélkül.
Elkészítés módja
Az eritritet a vajjal a 2 egész tojással a citrom levével és a reszelt héjával, pici sóval habosra keverjük.Hozzáadjuk a darált mandulát, amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába simítjuk. 3-4 almát szépen felszeletelve a tetejére helyezünk, megszórjuk egy kis fahéjjal, és a szeltelt mandulával, majd 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 45-50 perc.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg eritrit
-15 dkg bio margarin
-2 egész tojás
-fél citrom leve és héja
-pici só
-15 dkg darált mandula
-1 teáskanál sütőpor
-3-4 savanykás alma
a tettejére őrőlt fahéj és szeletelt mandula