Mandulás-almatorta Zelleitündi módra

   

Mindenmentes almatorta, cukor nélkül.

Elkészítés módja

Az eritritet a vajjal a 2 egész tojással a citrom levével és a reszelt héjával, pici sóval habosra keverjük.Hozzáadjuk a darált mandulát, amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába simítjuk. 3-4 almát szépen felszeletelve a tetejére helyezünk, megszórjuk egy kis fahéjjal, és a szeltelt mandulával, majd 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 45-50 perc.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg eritrit

-15 dkg bio margarin

-2 egész tojás

-fél citrom leve és héja

-pici só

-15 dkg darált mandula

-1 teáskanál sütőpor

-3-4 savanykás alma 

a tettejére őrőlt fahéj és szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük