Tiramisu házi babapiskótával Zelleitündi módra

A tiramisu az egyik legklasszikusabb Olasz desszert, amit házi készítésű szénhidrátcsökkentett babapiskótával készítettem el cukor hozzáadása nélkül.

Elkészítés módja

Először a babapiskótát készítjük el. A krémhez a tojások sárgáját a porrá őrőlt eritrittel habosra keverjük és egy kevés rummal ízesítjük. Ha nem szeretjük a nyers tojást akkor kicsit hőkezelhetjük, vízgőz felett pár perc alatt folyamatos kevergetés közben elkészítjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos masszához. Végül a mascarponéval egynemű krémmé keverjük. A fekete kávét a rummal, az amarettóvall és a tejjel elkeverjük. A babapiskótákat  egy 20×20-as méretű tetszőleges tálba sorakoztatjuk egymás mellé és meglocsoljuk a kávés rumos tejjel, aztán jöhet rá egy sor krém. Meghintjük kakaóporral majd következik ismét egy sor babapiskóta, amit szintén meglocsolunk a kávés keverékkel, végül befedjük a krémmel. Meghintjük kakaóporral és pár órára hűtőbe tesszük pihenni, hogy a piskóta felszívja a folyadékot és a krém kicsit megszilárduljon. Tetszőlegesen tálaljuk kis tányérra vagy poharakba.

 Bevásárlólista/hozzávalók

-1 adag házi készítésű babapiskóta 

a krémhez

-50 dkg mascarpone
-4 tojás
-10 dkg porrá őrőlt eritrit (ízlés szerint lehet többet is)
-1 evőkanál rum
-1-2 teáskanál amaretto
-2 adag espresszo kávé
-1 dl tej
-holland kakaópor

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.