A tiramisu az egyik legklasszikusabb Olasz desszert, amit házi készítésű szénhidrátcsökkentett babapiskótával készítettem el cukor hozzáadása nélkül.
Elkészítés módja Először a babapiskótát készítjük el. A krémhez a tojások sárgáját a porrá őrőlt eritrittel habosra keverjük és egy kevés rummal ízesítjük. Ha nem szeretjük a nyers tojást akkor kicsit hőkezelhetjük, vízgőz felett pár perc alatt folyamatos kevergetés közben elkészítjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos masszához. Végül a mascarponéval egynemű krémmé keverjük. A fekete kávét a rummal, az amarettóvall és a tejjel elkeverjük. A babapiskótákat egy 20×20-as méretű tetszőleges tálba sorakoztatjuk egymás mellé és meglocsoljuk a kávés rumos tejjel, aztán jöhet rá egy sor krém. Meghintjük kakaóporral majd következik ismét egy sor babapiskóta, amit szintén meglocsolunk a kávés keverékkel, végül befedjük a krémmel. Meghintjük kakaóporral és pár órára hűtőbe tesszük pihenni, hogy a piskóta felszívja a folyadékot és a krém kicsit megszilárduljon. Tetszőlegesen tálaljuk kis tányérra vagy poharakba. Bevásárlólista/hozzávalók -1 adag házi készítésű babapiskóta a krémhez -50 dkg mascarpone -4 tojás -10 dkg porrá őrőlt eritrit (ízlés szerint lehet többet is) -1 evőkanál rum -1-2 teáskanál amaretto -2 adag espresszo kávé -1 dl tej -holland kakaópor |