Finom sütemény kávé mellé vagy reggelire, hozzáadott cukor nélkül készült.
Elkészítés módja
A puha vajat az eritritollal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral és a csipet sóval. A vajas keverékhez adjuk és jó habosra kikeverjük, végül a mazsolát is hozzákeverjük. Kivajazott kuglófformába kanalazzuk és 170 C fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a formából kiborítjuk és eritritporral megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 teáskanál sütőpor
-10 dkg mazsola
-15 dkg eritritol
-25 dkg vaj
-4 tojás
-csipet só
-vaníliaőrlemény
-eritritpor a szóráshoz