Zabpelyhes kókuszos gyümölcskenyér Zelleitündi módra

   

Finom egészséges és szénhidrátcsökkentettt reggeli magunknak és a családnak egyaránt.

Elkészítés módja

A zabpelyhet beáztatjuk a tejben, pár pecig állni hagyjuk. Közben a szárazanyagokat kimérjük, majd a tejes zabpelyhet a tojást és a nyírfacukrot is hozzáadjuk. Hosszúkás kenyérsütő formába öntjük, amit előre kivajaztunk. 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kíváló reggeli egy kis dzsemmel és vajjal. Esetleg meg is piríthatjuk a kenyérszeleteket. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-5 dkg zabpehely
-3 dl tej
-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1,5 dkg sütőpor
-csipet fahéj
-5 dkg kókuszreszelék
-15 dkg aszalt meggy vagy bármilyen aszalt gyümölcs
-1 tojás
-10 dkg nyírfacukor

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük