Mézeskalács másképp Zelleitündi módra

   

Méz nélkül készült “mézeskalács”, így cukorbetegek bátran fogyaszthatják.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel és a tojással elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliát, majd az összes többi hozzávalót, vagyis a száraz anyagokat is hozzáadjuk. Ha túl keménynek érezzük a tésztát, akkor egy kis tejszínnel lazíthatjuk. Folpackba csomagolva egy-két órára a hűtőbe tesszük pihenni, de ha este begyúrjuk, akkor egész éjszakán át is pihentethetjük. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és különböző formákkal kiszúrjuk a mézeskalácsokat. Akár diót is tehetünk a közepébe, ahogy én is csináltam. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 C fokos sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-5 dkg eritrit 

-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-7,5 dkg vaj

-1 tojás

-1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-csipet só

-1 kávéskanál vanília őrlemény vagy kivonat

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük