Méz nélkül készült “mézeskalács”, így cukorbetegek bátran fogyaszthatják.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel és a tojással elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliát, majd az összes többi hozzávalót, vagyis a száraz anyagokat is hozzáadjuk. Ha túl keménynek érezzük a tésztát, akkor egy kis tejszínnel lazíthatjuk. Folpackba csomagolva egy-két órára a hűtőbe tesszük pihenni, de ha este begyúrjuk, akkor egész éjszakán át is pihentethetjük. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és különböző formákkal kiszúrjuk a mézeskalácsokat. Akár diót is tehetünk a közepébe, ahogy én is csináltam. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 C fokos sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-5 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-7,5 dkg vaj
-1 tojás
-1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-csipet só
-1 kávéskanál vanília őrlemény vagy kivonat