Narancsos-mandulás keksz Zelleitündi módra

   

Finom ropogós kekszek az ünnepekre naranccsal és mandulával.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot az amaretti likőrt, a tojást, és tovább habosítjuk. A mandulát aprítógépbe tesszük és durvára daráljuk, majd a lisztkeverékkel és a szódabikarbónával elkeverjük és a tojásos vajas masszához adjuk, végül a narancs reszelt héját is beletesszük. Ha túl száraznak érezzük a tésztát, akkor tegyünk hozzá egy kis tejet vagy vízet. Dió nagyságú golyókat formázunk, majd meghempergetjük szeletelt mandulába és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és lelapítjuk. 10-12 perc alatt 180 C fokon megsütjük. Dobozban tárolva 1-2 hétig eláll.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)

-5 dkg durvára darált mandula

-5 dkg vaj

-8 dkg eritrit

-1 evőkanál 1:4 édesítő

-1 teáskanál vaníliakivonat

-1 tojás

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-1 teáskanál amaretti likőr vagy egy pici mandulakivonat

-fél narancs reszelt héja

-szeletelt mandula a tetejére

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük