Finom ropogós kekszek az ünnepekre naranccsal és mandulával.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot az amaretti likőrt, a tojást, és tovább habosítjuk. A mandulát aprítógépbe tesszük és durvára daráljuk, majd a lisztkeverékkel és a szódabikarbónával elkeverjük és a tojásos vajas masszához adjuk, végül a narancs reszelt héját is beletesszük. Ha túl száraznak érezzük a tésztát, akkor tegyünk hozzá egy kis tejet vagy vízet. Dió nagyságú golyókat formázunk, majd meghempergetjük szeletelt mandulába és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és lelapítjuk. 10-12 perc alatt 180 C fokon megsütjük. Dobozban tárolva 1-2 hétig eláll.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)
-5 dkg durvára darált mandula
-5 dkg vaj
-8 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-1 teáskanál vaníliakivonat
-1 tojás
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 teáskanál amaretti likőr vagy egy pici mandulakivonat
-fél narancs reszelt héja
-szeletelt mandula a tetejére