Gluténmentes mogyorókrémes csigák Zelleitündi módra

Mennyei mogyorókrémes csigák készültek cukormentes mogyorókrémmel. Oláh Zsuzsi fotójával.

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük, a tejet és az olvasztott vajat összekeverjük, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és 1-2 perc alatt átgyúrjuk a tésztát. Letakarva 30 percet pihentetjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk enyhén lisztezett deszkán, megkenjük a cukormentes mogyorókrémmel, majd feltekerjük mint a beiglit. Két centis csigákat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat úgy, hogy a tészta végét a csigák alá behajtjuk és enyhén lelapítjuk. 10 percet pihentetjük, majd 190 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 500g  (itt vásárolható meg)

-1 tk szárított élesztő

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-1 evőkanál friss citromé

-1 tojás

-1 csipet só

-180g langyos tej/növényi tej

-4 dkg eritrit

-1 tk Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-2 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj

a töltelékhez

-Egészségmarket cukormentes mogyorókrém 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.