Könnyű nyári sütemény, ami egy egyensúlytésztából készül.
Elkészítés módja A nyírfacukrot a vajjal a 2 egész tojással a citrom levével és a reszelt héjával, pici sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Vajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk. Az őszibarackokat kimagozzuk, szépen felszeletelve a tetejére helyezzük, majd 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 45-50 perc. Ha kivettük a sütőből, akkor még forrón cukormentes őszibarack lekvárral megkenjük. Bevásárlólista/hozzávalók -15 dkg nyírfacukor/eritrit -15 dkg vaj/bio margarin -2 egész tojás -fél citrom leve és héja -pici só -15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -1 teáskanál sütőpor -5 db őszibarack a tetejére cukormentes őszibarack lekvár |