Őszibarack torta Zelleitündi módra

   

Könnyű nyári sütemény, ami egy egyensúlytésztából készül. 

Elkészítés módja

A nyírfacukrot a vajjal a 2 egész tojással a citrom levével és a reszelt héjával, pici sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Vajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk. Az őszibarackokat kimagozzuk, szépen felszeletelve a tetejére helyezzük, majd 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 45-50 perc. Ha kivettük a sütőből, akkor még forrón cukormentes őszibarack lekvárral megkenjük.

 Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg nyírfacukor/eritrit
-15 dkg vaj/bio margarin
-2 egész tojás
-fél citrom leve és héja
-pici só
-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 teáskanál sütőpor
-5 db őszibarack

a tetejére cukormentes őszibarack lekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük