A gluténmentes palacsinta lisztkeverékből mennyei habkönnyű palacsinták készíthetőek, akár tojás nélkül is.
Elkészítés módja
A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát a sót, és az édesítőket, majd higítjuk egy kis tejjel amivel csomómentesre keverjük. Annyi tejet és szódavizet teszünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Ízesítjük citromlével, citromhéjjal és egy kis vaníliával. A palacsinta tésztánk folyamatosan fog sűrűsödni, ezért mindig fel kell higítani egy kis szódavízzel és tejjel fele-fele arányban. Teflon palacsinta sütőben egy kis kókuszolajon kisütjük őket. Cukormentes baracklekvárral, vagy kakaóporral tetszőlegesen megkenjük és tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg Zellei Tündi palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 mokkáskanál szódabikarbóna
-1 nagy csipet só
-kb. 1,5-2 dl tej/növényi tej
-kb. 1,5-2 dl szódavíz
-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-1 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-fél citrom reszelt héja
-1 teáskanál vanília őrlemény vagy kivonat
a kisütéshez kókuszolaj vagy vaj