Panettone gluténmentesen Zelleitündi módra

Ezt a csodás Olasz kalácsot is elkészítettem cukormentesen és gluténmentesen. 

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, majd a tojásokat és az olvasztott vajat összekeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Pár percig gyúrjuk, míg az útifűmaghéj magába szívja a nedvességet. Először lehet túl lágynak tűnik, de a gyúrás közben megfelelő állaga lesz. Ha mégis túl kemény lenne a tésztánk, akkor lazíthatjuk egy kis tejjel. 1 órát pihentetjük letakarva. Ez az adag kettő kisebb, vagy egy közepes panettonehoz elegendő. Panettone papírokba helyzzük és még 30-40 percet pihentetjük meleg helyen. 180 C fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Kihűtjük, majd szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

-2 teáskanál 1:4 édesítő

-1 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál szárított élestő

-1 teáskanál fruktóz

-6 dkg eritrit

-7 dkg vaj

-2 egész tojás

-2 tojássárga

-csipet só

-fél citrom reszelt héja

– 1 teáskanál vanília kivonat

-5 dkg kandírozott citromhéj

-5 dkg kandírozott narancshéj

-5 dkg arany mazsola

-pici tej ha szükséges

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.