Ezt a csodás Olasz kalácsot is elkészítettem cukormentesen és gluténmentesen.
Elkészítés módja
A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, majd a tojásokat és az olvasztott vajat összekeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Pár percig gyúrjuk, míg az útifűmaghéj magába szívja a nedvességet. Először lehet túl lágynak tűnik, de a gyúrás közben megfelelő állaga lesz. Ha mégis túl kemény lenne a tésztánk, akkor lazíthatjuk egy kis tejjel. 1 órát pihentetjük letakarva. Ez az adag kettő kisebb, vagy egy közepes panettonehoz elegendő. Panettone papírokba helyzzük és még 30-40 percet pihentetjük meleg helyen. 180 C fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Kihűtjük, majd szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-2 teáskanál 1:4 édesítő
-1 teáskanál sütőpor
-1 teáskanál szárított élestő
-1 teáskanál fruktóz
-6 dkg eritrit
-7 dkg vaj
-2 egész tojás
-2 tojássárga
-csipet só
-fél citrom reszelt héja
– 1 teáskanál vanília kivonat
-5 dkg kandírozott citromhéj
-5 dkg kandírozott narancshéj
-5 dkg arany mazsola
-pici tej ha szükséges