Pizza gluténmentesen Zelleitündi módra

   

Ez a Pizza gluténmentesen is nagyon finom.

Elkészítés módjaA lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szárított élesztőt a sütőport a fruktózt a sót, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passattát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen négyfelé osztjuk, vagy kétfelé, akkor nagyobb pizzákat kapunk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 190 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, ízlés szerint tehetünk rá sonkát, szalámit, végül a mozarella kerül rá. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 10 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Friss bazsalikomlevéllel díszítjük. Bevásárlólista/hozzávalóka tésztához-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék-1 teáskanál szárított élesztő-1 teáskanál sütőpor- fél teáskanál himalája só-1 kávéskanál fruktóz -1 evőkanál olaj-240 g langyos víz 

a paradicsomszószhoz

-3 dl passatta

-só, bors

-2 evőkanál olívaolaj

-1 kis csokor friss bazsalikom

a feltéthez

-mozzarella szeletek

-friss bazsalikomlevél

-ízlés szerint sonka, szalámi, prosciutto

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük