A frissen készült tésztának nincs párja, pláne ha egészséges és szénhidrátcsökkentett is.
Elkészítés módja
A friss tésztához a tojásokat enyhén felverjük, sózzuk majd a lisztkeveréket hozzáadjuk. Síma tésztává gyúrjuk pár perces pihentetéssel. Finom tapintású, puha tésztát kell kapnunk, amit kinyújthatunk nyújtófával, vagy tésztagéppel. Felvágjuk kb. 2 cm-es csíkokra, ami a pappardelle tészta. Lisztezett deszkára tesszük, míg elkészítjük a tejszínes mártást. Közben feltehetjük a tésztának a vizet forrni, amit jól megsóztunk.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított feldarabolt barna csiperke gombát is, majd végül a felkockázott sonkát. Sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba megpuhult, akkor hozzátesszük a tejszínt beforraljuk, utánízesítjük és kész. A friss pappardelle tésztát 2-3 perc alatt készre főzzük, és a tejszínes gombás mártásba tesszük. Összeforgatjuk és a reszelt parmezán sajtot is hozzáadjuk. Azonnal tálaljuk reszelt parmezánnal és petrezselyemmel díszítjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a friss tésztához
-4 egész tojás
-egy nagy csipet só
-28-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
a tejszínes mártáshoz
-1 evőkanál vaj
-1 db salotta hagyma
-25 dkg barna csiperke gomba
-10 dkg prosciutto cotto sonka (olasz főtt sonka)
-só, bors
-3 dl tejszín
-parmezán vagy pecorino sajt
-petrezselyem