Pappardelle sonkával, gombával tejszínes mártásban Zelleitündi módra

A frissen készült tésztának nincs párja, pláne ha egészséges és szénhidrátcsökkentett is. 

Elkészítés módja

A friss tésztához a tojásokat enyhén felverjük, sózzuk majd a lisztkeveréket hozzáadjuk. Síma tésztává gyúrjuk pár perces pihentetéssel. Finom tapintású, puha tésztát kell kapnunk, amit kinyújthatunk nyújtófával, vagy tésztagéppel. Felvágjuk kb. 2 cm-es csíkokra, ami a pappardelle tészta. Lisztezett deszkára tesszük, míg elkészítjük a tejszínes mártást. Közben feltehetjük a tésztának a vizet forrni, amit jól megsóztunk.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított feldarabolt barna csiperke gombát is, majd végül a felkockázott sonkát. Sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba megpuhult, akkor hozzátesszük a tejszínt beforraljuk, utánízesítjük és kész. A friss pappardelle tésztát 2-3 perc alatt készre főzzük, és a tejszínes gombás mártásba tesszük. Összeforgatjuk és a reszelt parmezán sajtot is hozzáadjuk. Azonnal tálaljuk reszelt parmezánnal és petrezselyemmel díszítjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a friss tésztához

-4 egész tojás

-egy nagy csipet só

-28-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

a tejszínes mártáshoz

-1 evőkanál vaj

-1 db salotta hagyma

-25 dkg barna csiperke gomba

-10 dkg prosciutto cotto sonka (olasz főtt sonka)

-só, bors

-3 dl tejszín

-parmezán vagy pecorino sajt

-petrezselyem

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.