100%-os pisztácia krémmel készült gluténmentes kekszek pisztácia darabokkal.
Elkészítés módja
A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A vajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojást, majd az összes többi hozzávalót. Ha szükséges egy nagyon pici vizet adunk hozzá, ha nagyon száraznak érezzük és nehezen formázható.. Dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, vagy fagyis kanállal formázzuk a golyókat, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Kb. 13 db óriás keksz lesz belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók
-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 kávéskanál szódabikarbóna
– nagy csipet himalája só
-1 teáskanál vanília kivonat
-10 dkg Grapoila 100%-os pisztácia krém mindenmentes
-10 dkg vaj/vagy 8 dkg kókuszolaj
-7 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-2 dkg Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-1 tojás
-3 dkg durvára vágott pisztácia