Pisztáciás gluténmentes kekszek Zelleitündi módra

100%-os pisztácia krémmel készült gluténmentes kekszek pisztácia darabokkal.

Elkészítés módja

A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A vajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojást, majd az összes többi hozzávalót.  Ha szükséges egy nagyon pici vizet adunk hozzá, ha nagyon száraznak érezzük és nehezen formázható.. Dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, vagy fagyis kanállal formázzuk a golyókat, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Kb. 13 db óriás keksz lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1 kávéskanál szódabikarbóna

– nagy csipet himalája só 

-1 teáskanál vanília kivonat

-10 dkg Grapoila 100%-os pisztácia krém mindenmentes

-10 dkg vaj/vagy 8 dkg kókuszolaj 

-7 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-2 dkg Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-1 tojás

-3 dkg durvára vágott pisztácia

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.