Elkészítés módja A lisztkeveréket dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatjuk, és tovább dagasztjuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. (Ha igazán finom ropogós héjú pizzát szeretnénk, akkor pihentessük a dagasztott tésztát letakarva minimum 24 órát a hűtőben. Mielőtt fel szeretnénk használni 1 órával előtte vegyük ki a hűtőből és aztán gombócozzuk, formázzuk és nyújtjuk. Az igazi Olasz pizza kizárólag így készül. 2-3 napig is eltartahó így a tészta a hűtőben. Minél tovább áll annál könnyebben nyújtható, kevésbé szakad a végeredmény pedig annál ropogósabb lesz.) Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A paradicsomot feltesszük forrni, pici vizet öntünk hozzá, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Összeforraljuk és kész.A megkelt tésztát 20-25 dkg-os gombócokra osztjuk, majd formázzuk, kinyújtjuk, közben folyamatosan lisztezzük, hogy könnyebb legyen elérni a szép vékony kerek formát. 4-5 db pizza lesz belőle. Megkenjük a paradicsomszósszal és a mozarella sajtot is rátesszük, pár darab bazsalikomlevelet rácsípkedünk. 220 C fokos sütőben vagy forró pizza kövön 8-10 perc alatt kisütjük. Tálaláskor a tetejére helyezzük az Olasz szalámit és a friss ruccolát, végül parmezánt reszelünk rá. Hozzávalók/bevásárlólista a tésztához -50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz -4 dl langyos víz -4 teáskanál só -3 dkg friss élesztő -1 teáskanál fruktóz -1 evőkanál olívaolaj a paradicsomszószhoz -1 doboz olasz darabolt paradicsom -3 dl passatta -só, bors -2 evőkanál olívaolaj -1 marék friss bazsalikomlevél a feltéthez -mozzarella -Olasz szalámi -pár levél bazsalikom a díszítéshez -ruccola -parmezán |